Selecteer een pagina

Over poseren

Een fotograaf die aan naaktfotografie doet, heeft modellen nodig. Modellen maken het fotograferen mogelijk. Ik ben daarom ook continue op zoek naar modellen die met mij samen willen werken. Ik zoek mensen die het leuk vinden om te poseren en om samen het creatieve proces aan te gaan. Mijn vergoeding bestaat in ieder geval uit reiskosten vergoeding en meestal een paar digitale bestanden voor het model of een vergoeding (in overleg).

Wat voor modellen zoek je?

Ik ben niet op zoek naar een speciaal type model. Wat ik vooral mooi vind, is een goed verzorgd, natuurlijk lichaam. Ik ben geen fan van borstvergrotingen en botox. Uiteindelijk gaat het er om dat je zelf trots bent op je lichaam. Ik heb geen enkel probleem met tatoeages of piercings.
Uiteraard moet je je uiteindelijk op je gemak voelen als je naakt bent. Maar dit wil helemaal niet zeggen dat je ervaring moet hebben.

Moet ik herkenbaar poseren?

Nier per se. Ik zoek ook modellen voor bijvoorbeeld bodyscapes (alleen lichaam) of met Venetiaanse maskers. De mogelijkheden voor mij zijn wel groter als je wel herkenbaar wilt poseren.

Hoe lang duurt een sessie?

Dat hangt er helemaal af van wat voor sessie we afspreken. Een sessie in mijn eigen studio kan al in een uur, maar als we een mooie buitenlocatie zoeken, ben je al gauw een halve dag op pad. Een sessie begint meestal met portretfoto’s om aan elkaar te wennen.

Mag ik iemand meebrengen naar de fotoshoot?

Je mag altijd iemand meebrengen.

Wat krijg ik voor een fotoshoot?

Voor het poseren betaal ik een nette uurvergoeding en reiskosten. De vergoeding is in overleg en hangt onder andere af van je ervaring en looks. Je krijgt ook een selectie van de foto’s. Die kan je bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen portfolio.

 Hoe worden de foto’s gebruikt?

Ik maak de foto’s om een steeds betere fotograaf te worden, op mijn zoektocht naar het onderwerp ‘naakt’. Ik publiceer de foto’s in deze context. De foto’s kunnen gebruikt worden voor internet en social media, tentoonstellingen en andere publicaties en voor de verkoop van afdrukken. Als het heel erg meezit, hoop ik dat ze ooit nog in een museum komen te hangen. De foto’s die ik publiceer, heb ik eerst aan jou voorgelegd. Er worden nooit foto’s gepubliceerd waar jij ‘stom’ op staat.

Moet ik een contract tekenen?

Voor de sessie begint, dat hoeft niet op dezelfde dag te zijn, bespreken we de fotoshoot. De afspraken komen in een modellencontract te staan.

Na de sessie (eventueel via de mail) teken je een ‘model release’ voor de foto’s die ik mag publiceren.

Waar maak je de foto’s?

Ik woon in Rheden. Dat is in Gelderland. Ik heb een kleine thuis-studio die ik nog te weinig heb gebruikt. Voor sommige projecten huur ik een grotere studio in Arnhem. Het is bij mooi weer ook altijd leuk om buiten foto’s te maken.

Ik wil graag foto’s voor mezelf laten maken. Kan dat ook?

Ja, dat kan. Als mijn stijl je bevalt dan kan ik ook foto’s maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om aan je man/vriend cadeau te doen. Je privacy is daarbij gewaarborgd, ik publiceer die foto’s uiteraard niet en dat leggen we ook vast in een contract. Ik vraag wel een vergoeding voor het maken van foto’s die ik niet kan publiceren. Vertel me wat je wensen zijn, en dan krijg je van mij een prijsvoorstel.

Hoe neem ik contact op?

Stuur een mailtje, ook als je nog vragen hebt, naar: jurjen@naaktfotografie.info. Of gebruik het contactformulier hieronder.

Meld je vrijblijvend aan

Soort foto's

Soms werkt het formulier niet goed! Stuur dan alsjeblieft een mailtje: jurjen@naaktfotografie.info