Modellen gezocht

Een fotograaf die aan naaktfotografie doet, heeft modellen nodig. Modellen maken het fotograferen mogelijk. Ik ben daarom ook continue op zoek naar modellen die met mij samen willen werken. Ik zoek mensen die het leuk vinden om te poseren en om samen het creatieve proces aan te gaan. Mijn vergoeding bestaat in ieder geval uit reiskosten vergoeding en meestal een paar digitale bestanden voor het model of een vergoeding (in overleg).

Wat voor modellen zoek je?

Ik ben niet op zoek naar een speciaal type model. Wat ik vooral mooi vind, is een goed verzorgd, natuurlijk lichaam. Ik ben geen fan van borstvergrotingen en botox. Uiteindelijk gaat het er om dat je zelf trots bent op je lichaam. Ik heb geen enkel probleem met tatoeages of piercings. Uiteraard moet je je uiteindelijk op je gemak voelen als je naakt bent. Maar dit wil helemaal niet zeggen dat je ervaring moet hebben.

Moet ik herkenbaar poseren?

Nier per se. Ik zoek ook modellen voor bijvoorbeeld bodyscapes (alleen lichaam) of met Venetiaanse maskers. De mogelijkheden voor mij zijn wel groter als je wel herkenbaar wilt poseren.

Hoe lang duurt een sessie?

Dat hangt er helemaal af van wat voor sessie we afspreken. Een sessie in mijn eigen studio kan al in een uur, maar als we een mooie buitenlocatie zoeken, ben je al gauw een halve dag op pad. Een sessie begint meestal met portretfoto’s om aan elkaar te wennen.

Mag ik iemand meebrengen naar de fotoshoot?

Je mag altijd iemand meebrengen.

Wat krijg ik voor een fotoshoot?

De vergoeding is afhankelijk van ervaring. Meestal werk ik op basis van TFP, dat betekent dat jij als model een paar goede foto’s uit de shoot krijgt voor je eigen portfolio. Als je een meer ervaren model bent, dan is een nette uurvergoeding uiteraard bespreekbaar. Ik betaal sowieso altijd, ook voor onervaren modellen, de reiskosten.

 Hoe worden de foto’s gebruikt?

Ik maak de foto’s om een steeds betere fotograaf te worden, op mijn zoektocht naar het onderwerp ‘naakt’. Ik publiceer de foto’s in deze context. De foto’s kunnen gebruikt worden voor internet en social media, tentoonstellingen en andere publicaties en voor de verkoop van afdrukken. Als het heel erg meezit, hoop ik dat ze ooit nog in een museum komen te hangen. De foto’s die ik publiceer, heb ik eerst aan jou voorgelegd. Er worden nooit foto’s gepubliceerd waar jij ‘stom’ op staat.

Moet ik een contract tekenen?

Voor de sessie begint, dat hoeft niet op dezelfde dag te zijn, bespreken we de fotoshoot. De afspraken komen in een modellencontract te staan. Na de sessie (eventueel via de mail) teken je een ‘model release’ voor de foto’s die ik wil publiceren.

Waar maak je de foto’s?

Ik heb sinds november 2019 de beschikking over een prachtige daglichtstudio in Nijmegen. Met mooie ramen en een oude houten vloer. In deze studio is ook de mogelijkheid om met flitsers en achtergronden te werken. De mogelijkheden zijn hier enorm. Ik heb ook een kleine studio aan huis (in Rheden, Gelderland). Deze studio is meer geschikt voor korte shoots met een achtergrond en eenvoudige belichting. Bij mooi weer maak ik ook graag foto’s buiten.

Ik wil graag foto’s voor mezelf laten maken. Kan dat ook?

Ja, dat kan. Kijk voor meer informatie bij ‘Fotoshoot‘.

Jurjen is respectvol en prettig in de omgang. Hij heeft een prachtige studio om in te werken en laat het model veel ruimte tot expressie voor de lens. Hij komt afspraken na en ik ontving dezelfde dag nog een paar preview fotos van de shoot. Ik heb een hele fijne middag gehad en hoop snel weer met Jurjen te kunnen werken!

Asimira

Model

Meld je vrijblijvend aan

Soms werkt het formulier niet goed! Stuur dan alsjeblieft een mailtje: jurjen@naaktfotografie.info